Pieczywo

Piekarnia „Społem” PSS w Gliwicach

Gliwice, ul. Bończyka 2
telefon: 32 231 72 01
email: biuroprodukcji@spolem.gliwice.pl

 

Tradycyjny wypiek i receptura:

 

 

Chleb zwykły z Piekarni Pyskowice -chleb produkowany na zakwasie pozyskiwanym metodą fermentacji  wielofazowej   z dodatkiem drożdży  i soli.  Bochenki o kształcie podłużnym  fermentujące w koszyczkach, wypiekane bezpośrednio na trzonie komory pieca ceramicznego. Dzięki przestrzeganej  recepturze, prowadzeniu  i odpowiednim  wypiekaniu  uzyskujemy chleb o znakomitym smaku cieszący się dużym powodzeniem   i uznaniem wśród naszych Klientów.
Chleb słonecznikowy – pieczywo ciemne mieszane produkowane na naturalnym zakwasie z dodatkiem karmelu i słonecznika. Chleb doskonały w smaku, reguluje procesy trawienne, pomaga w leczeniu schorzeń układu krążenia.
Chleb wileński – pieczywo żytnie produkowane na naturalnym zakwasie z dodatkiem ekstraktu słodowego i karmelu. Bieżące spożywanie tego pieczywa ułatwia procesy trawienne.
Chleb żytni razowy – pieczywo żytnie produkowane na naturalnym zakwasie z mąki razowej żytniej z dodatkiem niewielkiej ilości mąki pszennej. Reguluje procesy trawienne.
Chleb graham – produkowany z mąki pszennej razowej graham, która dzięki specjalnemu przemiałowi wzbogaca organizm w witaminy, białko i sole mineralne. Ten delikatny w smaku chleb jest jednym z najbardziej lekkostrawnych.
Chleb IG – dieta z pieczywem o niskim wskaźniku IG pomaga zapobiegać chorobom  naczyniowym  i cukrzycy. Ziarna dyni, siemienia lnianego i słonecznika w połączeniu z otrębami pszennymi i płatkami owsianymi nadają temu pieczywu doskonały smak.
Chleb orkiszowy – ziarno orkiszu zawiera duże ilości białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Orkisz ma łagodny, przyjemny smak i jest łatwostrawny. Obniża poziom cholesterolu, zapobiega kamicy żółciowej, zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę. Systematycznie spożywany regeneruje cały organizm.